Scroll Top
Chiptuning

Chiptuning

Wat is Chiptuning?

Chiptunen is een manier om de motor van jouw auto betere prestaties te laten leveren. Zo kan de motor zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler gemaakt worden. Het is dus eigenlijk een manier om je motor te optimaliseren. Dus als u vragen heeft zoals “hoe gaat mijn auto sneller” of “Kan ik mijn auto krachtiger maken”, dan is chiptuning hiervoor de oplossing.

Hoe werkt het?

Elke automotor heeft een maximum qua prestaties. In de fabriek worden deze prestaties uitvoerig getest, zodat er geen fouten kunnen ontstaan wanneer de motoren in de auto’s gemonteerd worden en de auto’s verkocht worden. Hiervoor wordt er een zogeheten veiligheidsmarge ingesteld voor elke motor. Dit houdt eigenlijk niet meer in, dan dat de prestaties van een motor beperkt worden tot op zo’n niveau, dat er geen problemen ontstaan met de motoren. Dit wordt mede gedaan zodat de motor onder hevige omstandigheden en met slechte vloeistoffen(olie en brandstof) alsnog goed kan functioneren. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens ligt van wat de motor daadwerkelijk aankan. 

Prijzen
Het chiptunen van uw auto is momenteel extreem verlaagd in prijs! U bent namelijk al gechipt voor maar €249,- in plaats van €299,-! Klik op de onderstaande knop om te bekijken of uw auto in aanmerking komt. 

Chiptuning, Cartuning, JPT Cartuning, Utrecht Maarn Amsterdam
Het chiptuning proces
STAP 1 - Onderzoek & bepaling

Een tune kan erg gevoelig zijn voor after-market aanpassingen, daarom controleren wij of alles nog origineel is en werkt naar toebehoren! Mochten er dingen loos zijn of aangepast zijn dan kunnen wij dat meenemen in de evaluatie en of de tune mogelijk is.

Hierna gaan we loggen, dit proces is erg belangrijk. Wij maken een soort opname van gegevens die de ECU verwerkt tijdens het rijden. Dit slaan wij op en laten dit analyseren door onze expert

STAP 2 - Tune proces van uw ECU (Engine Control Unit)

Uw software zal uitgelezen worden en stap voor stap aangepast worden door onze tuner. De standaard waarden worden aangepast naar de door u vooraf gestelde eisen en passend gemaakt met de log die wij in de vorige stap hebben gemaakt. Voordat wij dit doen wordt er eerst een back-up gemaakt van de ECU. Zo kunt u op elke gewenst moment teruggaan naar de fabrieksinstellingen van de motor. Handig, bijvoorbeeld, als u de auto gaat verkopen of als u er geen behoefte meer aan heeft.

STAP 3 - Testrit

Het meest spannende moment voor de klant, en voor ons het meest trotse moment. De lach van onze klant wanneer u het gaspedaal plat drukt. Echter kunnen er in de testrit aandachtspunten naar voren komen. Deze punten registreren wij tijdens de rit en zullen er na de testrit gelijk achteraan gaan. Wij willen namelijk alles op orde hebben wanneer wij de auto weer aan u overhandigen!

STAP 4 - Afronding

Als de testrit voldoet aan u wensen en aan onze standaarden, dan gaan wij de afrondfase in. Wij overhandigen u een certificaat (indien afgenomen) met daarin een overzicht met de aanpassingen en uw vermogenswinst. Vervolgens, als de u daar behoefte aan heeft, wordt een foto en/of video geschoten van de auto voor op onze social media.

Garantie
Chiptuning
01
  • U krijgt van ons twee weken de tijd om te ervaren of u tevreden bent met de aanpassingen die wij hebben verricht, zo niet dan zetten wij volledig gratis de software weer terug op origineel en krijgt u uw geld terug*.
02
  • Wij geven levenslange garantie op de software. Mocht deze overschreven zijn door de dealer door bijvoorbeeld een software update dan zetten wij de tune er uiteraard gratis weer op.
03
  • Twee jaar recht op service assist. Krijgt u een foutcode op uw dashboard? Betaal dan geen onnodige kosten bij garage. Wij lezen de foutcode voor u gratis uit en geven u een passend advies.
  • ( Wanneer wij constateren dat er slecht en/of geen onderhoud is verricht, dan vervalt onze servicedienst.)


*: brandsof verbruik is geen geldige reden voor restitutie van uw geld (reden: externe factoren en uw rijd gedrag is niet door ons te peilen.)

De voordelen van Chiptuning

Optimaliseren van het motormanagement van uw auto

Veel motoren zijn voorzien van software die krachten loslaat ruim binnen de marges van de capaciteiten van de motor.
Chiptuning zorgt ervoor dat je dichter MAAR NIET tot die grenst komt. Dit betekent dus meer vermogen en dus meer waar voor je geld!
Haal meer kracht en souplesse uit uw automotor
De ruimte die de fabriek laat, biedt mogelijkheden tot optimalisatie zonder dat de kans op slijtage en schade toeneemt. Het optimaliseren van de software haalt het beste uit de motor van uw auto. Dit door het uiterst nauwkeurig aanpassen van verschillende parameters zoals de inspuithoeveelheid, ontstekingstijdstip, turbodruk, gaspedaalreactie etc.
Verhoog het rendement van uw automotor
Door chiptuning reageert de motor van de auto directer en met meer souplesse. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofbesparing mogelijk omdat het rendement van de motor wordt verhoogd.
Wanneer u uw benzine- of dieselauto laat chiptunen dan kunt u rekenen op:
  • Meer souplesse, minder schakelen, meer rijplezier
  • Een rustiger lopende motor. De motor hoeft minder te werken voor gelijke prestaties
  • Meer bottom-power voor bijvoorbeeld het trekken van een caravan
  • Betere response op het gaspedaal
  • Schonere verbranding
  • Economischer brandstofverbruik bij gelijk rijgedrag

Vaak geldt: koop het goedkoopste model van een (bedrijfs)auto en laat ‘m chiptunen

Het komt vaak voor dat een motor fabriek-uit enkel software matig wordt aangepast. Wij nemen als voorbeeld de caddy, deze heeft verschillende ‘uitvoering’, echter zijn de uitvoeringen enkel verschillend in de software. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de goedkoopste model halen met de 75 pk diesel motor en laten chippen tot wel 184 pk! Dus voordat je zo een busje haalt, is het wellicht verstandig om ons te vragen wat de mogelijkheden zijn voordat je toch overweegt om de duurdere versie te nemen!

De nadelen van Chiptuning

Onderhoud

Doordat we de veiligheidsmarges van de motor verkleinen heeft dit ook invloed op de motor in hoeverre hij tegen slechte omstandigheden kan. Denk aan slechte vloeistoffen zoals motorolie, of slechte brandstof. Om problemen te voorkomen raden wij dus ook aan om ten alle tijden op tijd onderhoud uit te voeren. Wij adviseren ook om over te stappen, als u dat nog niet deed, naar premium olie zoals Castrol of Kroon-oil. 

Verbruik

Ja, theoretisch gezien ga je minder brandstof verbruiken maar, in de praktijk werkt dit anders. Wij merken dat men veel vaker het gaspedaal intrapt na een tune, logisch natuurlijk. Echter ga je dan wel meer brandstof gebruiken dan normaal.

Wanneer ben je wel zuiniger? 

Het zit hem in de schakeltijd. Doordat jouw motor meer koppel heeft kan je de toeren veel lager houden dan voor de tune, hierdoor kan je sneller opschakelen. Minder toeren betekent minder benzine dat per seconden ingespoten wordt.