Scroll Top
Carbon cleaning

Carbon cleaning

Een Diepgaande Reiniging voor Optimale Motorprestaties

Bij JPT Cartuning bieden we een geavanceerde carbon cleaning service aan, ontworpen om de motor van jouw voertuig grondig te reinigen en de prestaties te optimaliseren. Maar wat houdt carbon cleaning precies in en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is Carbon Cleaning?

Carbon cleaning, ook wel bekend als decarbonisatie, is een proces waarbij koolstofafzettingen in de motor van een voertuig worden verwijderd. Deze afzettingen ontstaan ​​natuurlijk als gevolg van verbranding in de motor, waarbij koolstofdeeltjes zich ophopen op verschillende onderdelen, zoals de kleppen, zuigers en verbrandingskamers.

Het Reinigingsproces

Bij JPT Cartuning maken we gebruik van geavanceerde apparatuur en speciale reinigingsmiddelen om deze koolstofafzettingen effectief te verwijderen. Een veelvoorkomende methode is het inspuiten van een speciaal gas, vaak waterstof of een mengsel van waterstof en zuurstof, rechtstreeks in de inlaat van de motor.

Hoe Werkt het Gas?

Het ingespoten gas reist door het inlaatsysteem en bereikt de verbrandingskamers, waar het reageert met de koolstofafzettingen. Deze reactie breekt de koolstofafzettingen af ​​in kleine deeltjes, die vervolgens worden afgevoerd via de uitlaat van het voertuig.

Voordelen van Carbon Cleaning

  • Verbeterde Motorprestaties: Door het verwijderen van koolstofafzettingen kan de motor efficiënter werken, wat resulteert in een soepelere acceleratie, betere respons en algemene verbetering van de prestaties.

  • Optimalisatie van Brandstofverbruik: Een schone motor kan brandstof efficiënter verbranden, waardoor het brandstofverbruik wordt verbeterd en je geld bespaart op brandstofkosten.

  • Verlengde Levensduur van de Motor: Door regelmatig carbon cleaning uit te voeren, kunnen slijtage en schade aan motoronderdelen als gevolg van koolstofafzettingen worden verminderd, wat de levensduur van de motor verlengt en de betrouwbaarheid verbetert.

Waarom Kiezen voor Carbon Cleaning bij JPT Cartuning?

Bij JPT Cartuning combineren we geavanceerde technologie met professionele expertise om jouw voertuig de beste verzorging te bieden. Onze carbon cleaning service is een essentiële stap in het verbeteren van de prestaties en duurzaamheid van jouw motor. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de voordelen van een grondige motorreiniging bij JPT Cartuning.