Scroll Top
Chiptuning 1.0 T(F)SI
Chiptuning 1.0 T(F)SI

Chiptuning 1.0 T(F)SI

Deze pagina is informatief opgesteld betreffende: " Chiptuning 1.0 T(F)SI ".

De 1.0-liter T(F)SI- blok is al sinds 2015 op de markt en wordt in het jaar (2022) van schrijven van dit artikel nog steeds geproduceerd.

Ondanks dat het een 3-cilinder motor is weet de auto toch wel netjes van zijn plek af te komen, echter kent de 1.0 T(F)SI wel een kwaal waar aandacht aan besteed mag worden.

Bougies:
Waar de 1.0 T(F)SI-blok erg om bekend staat is de gevoeligheid voor bougies. Op het moment dat de bougies maar een beetje versleten raken begint die al met hikken en stoten door zo gehete ''misfires''. Misfires is een gebeurtenis in de motor wanneer de bougies niet of niet genoeg vonk geeft om de verbrandingsmengsel te ontbranden.

Normaliter zou een bougie in een TSI blok rond de 60-80k kilometers mee moeten gaan, echter in de praktijken zien wij dat het soms al na 30 duizend kilometers al raak is.
Wat erg belangrijk is bij de vervanging van de bougies is dat er de correcte bougies in moeten gaan, er gaan wat B-merken, ook A-merken, rond die niet voldoende vonk geven om goed zijn werk te doen. Uit onderzoek is gebleken dat de volgende bougie het meest geschikt is voor in de 1.0 T(F)SI-blok.

NGK 95463:
Deze NGK bougie is het meest geschikt voor de 1.0 T(F)SI. Door de Platium-middelelektrode zorgt de bougie ervoor dat hij binnen zijn levensduur een goede vonk geeft. Tevens zijn deze bougies goed ontwikkeld voor tuningsomstandigheden. Wij raden ten alle tijden aan om bij de volgende servicebeurt deze bougie te installeren.

Via deze link kunt u ze bestellen. De 1.0 T(F)SI vergt 3 bougies.

Uitvoeringen

De 1.0 T(F)SI-blok komt in verschillende power-outputs op de markt. Echter gaan alle motoren naar de zelfde prestaties na een software optimalisatie. Dit blok is een goede kandidaat voor onze software optimalisatie. Weten wat wij ervan kunnen maken? Vraag een Offerte op via onderstaande button.

Opmerkingen (2)

Erg informatief! Dit verklaart dat gestoot af en toe, ga er gelijk werk van maken

Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was definitely informative. Your site is very useful. Thanks for sharing!

Een opmerking achterlaten